Comunicat inscriere practica Timisoara – 22.07.2014
July 22, 2016
Anunt implementare proiect – 29.09.2016 – Proiectul „Training Wizards – NLP Accelerator”
September 29, 2016
Show all

OUG 25/2016

Prin OUG 8/2014 s-au introdus noi modificari si masuri fiscal-bugetare, printre care si noi reglementari privitoare la restituirea timbrului de mediu.

  • Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin achitarea in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Cererile de restituire ale contribuabililor prevazuti mai sus se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu. Termenul prevazut mai incepe sa  curga de la data implinirii termenului de 45 de zile de la inregistrare.

Platile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta si pentru care nu a fost demarata procedura de executare silita se efectueaza cu respectarea prevederilor de mai sus.